به گزارش دیباچه،« اسدالله شکرانه»، نویسنده در گفت و گو با خبرنگار ادبیات دیباچه درباره وضعیت نشر کتاب گفت: وضعیت نشر کتاب اصلا رو به راه نیست. پیشکسوتان این حوزه همه کناره گیری کرده اند و شرایط به نحوی است که ادبیات با بن بست مواجه شده و متاسفانه در چند سال اخیر راه حلی برای آن پیدا نشده است.
این نویسنده در ادامه بیان کرد: البته راه حل های زیادی وجود دارد ولی هیچ گوش شنوایی نیست تا از تجربه های اساتید این حوزه استفاده کنند و متاسفانه راه خود را می روند و چون سر رشته ای در این زمینه ندارند نمی توانند موفق شوند.
وی افزود: ادبیات ما بسیار پر بار است و نویسندگان خوبی داریم ولی هیچ حمایتی از آنها نمی شود تا آثار خود را منتشر کنند. نوشتن یک کتاب شاید در ظاهر ساده باشد ولی نویسنده برای هر پاراگراف تحقیق می کند و زمانیکه به مرحله انتشار می رسد هیچ نهادی برای انتشار از آنها حمایت نمی کند.
این نویسنده در ادامه تاکید کرد: نویسندگانِ جوان، یک کتاب را با هزار سختی منتشر می کنند، ولی زمانیکه به نتیجه دلخواه نمی رسند، کلا کتاب نوشتن را فراموش می کنند و این اصلا خوب نیست؛ زیرا در همه جای دنیا وقتی استعدادی را کشف می کنند دیگر آن را رها نمی کنند و اجازه نمی دهند که دلزده شود؛ به همین دلیل است که نویسنده های آنها پشت سر هم آثار خود را منتشر و چاپ می کنند، زیرا می دانند آثارشان برای دولت ها و مردم ارزشمند است.
وی عنوان کرد: یک نویسنده باید آثار زیادی بخواند و هر کتابی که منتشر می شود را بخواند ولی هزینه های بالای کتاب این اجازه را به آنها نمی دهد. پس مجبور هستند که مانند مردم عادی از خرید کتاب های گوناگون صرف نظر کنند.
این نویسنده در پایان گفت: فرهنگ سازی در زمینه خواندن کتاب به عهده نویسنده نیست بلکه دولت باید از داخل مدارس شروع کند و کودکان را با کتاب آشنا کند. زمانیکه این آشنایی شکل گیرد در بزرگسالی هم آن فرد کتاب می خواند و به کودک خودش هم آموزش می دهد که کتاب خواندن یک مسئله مهم و اساسی است.